All Quiet on the Western Front فیلمی حماسی و ضد جنگ محصول 2022 آلمان است که توانسه است جوایز زیادی از جمله بفتا، گلدن گلوب و اسکار را به دست آورد یا نامزد شود.
با مووی21 همراه باشید تا به نقد و بررسی این فیلم تحسین شده بپردازیم…
درباره فیلم
فیلم All quiet on the Western Front به کارگردانی ادوارد برگر، اولین ورژن آلمانی این داستان که اقتباسی از رمان آلمانی به همین نام درباره جنگ جهانی اول است.
حاصل اولین اقتباس از این داستان یک فیلم آمریکایی ساخت سال 1930 به کارگردانی لوییس مایلزاستون است.
دومین فیلم اقتباسی از این داستان هم در سال 1979 ساخته شد و ریچارد توماس در این فیلم به ایفای نقش پرداخت.
All quiet on the Western Front ساخت 2022، حدود دو ساعت و سی دقیقه است که هم اندازه نسخه ساخته شده سال 1930 آن است، اما از محتوای داستانی بیشتری بهرهمند است.
داستان فیلم و نقدهای وارد بر آن
داستان رمان با با توصیف دانشجویان آلمانی شروع میشود که درحال تشویق برای پیوستن به ارتش و نجات سرزمینشان توسط یک استاد وطنپرست هستند.
اما فیلم این صحنه را کنار گذاشته و در عوض به ما نشان میدهد که پاول بویمر (فلیکس کامرر) چگونه در تکاپوی دردسری است که یونیفرمش که اندازه او نیست برایش ایجاد کرده است. یونیفرمی که از جسد کشتهشدگان به او رسیده است…
چیزی که All quiet on the Western Front را از باقی فیلمهای مشابه متمایز کرده است، تکنیکها و تکنولوژی پیشرفته به کار گرفته شده در آن است.
گویی متمرکز شدن بر جنگ و وحشت انسانی را از فیلم روسی Come and See گرفته و با جلوههای صوتی توسعه یافته فیلم The Painted Bird تلفیق کرده باشند.
در نتیجه شما ممکن است قتلعام واقعی را با چندین برابر صدا و تصویر واقعیتر احساس کنید.
فیلمبرداری صحنههای درون سنگر نیز شبیه فیلم Path of Glory استنلی کوبریک است.
همه اینها نکات مثبت و منفی هستند که در این فیلم وجود دارد. چرا که گویی عوامل داستان اصلی را رها کرده و به دنبال به رخ کشیدن تکنولوژی و تکنیکهایشان هستند.
مطلب مرتبط:
۸ فیلم درباره جنگ جهانی اول برای علاقه مندان به تاریخ
با تمام وقایع، ما در All quiet on the Western Front با بیومر همراه میشویم تا راهش را در زندگی و جنگ پیدا کند، متوجه شود که کشتن و کشتار چیست و چه حسی دارد و چگونه باید در موقعیتهای غیرقابل پیشبینی رفتار کند.
اما این تمام داستان نیست، برگر در این فیلم یک داستان موازی را نیز جلو میبرد که در رمان وجود ندارد و آن درباره ماتیاس ارتسبرگر، معاون صدر اعظم آلمان است.
ماتیاس ارتسبرگر در تلاش است تا با فرانسویها به صلح برسد و سوال اصلی این است که چرا؟
ممکن است چند دلیل وجود داشته باشد:
- اول، برای رساندن این موضوع که چه در جنگ آلمان و چه در هر جنگی، همهی شخصیتها بد و سیاه نیستند و به قولی آلمانی خوب نیز وجود دارد.
- دوم، شاید هدف از وجود این خط موازی، ایجاد حس همدلی با پاول است. بلاخره شخصیت اول داستان ما یک سرباز آلمانی است که با یک حساب سرانگشتی، در جبهه بدها قرار دارد.
اما چرا کارگردان در تلاش است تا به همه ثابت کند «همه چیز آنجور که همه فکر میکنند نبوده است»؟
بازخوردها
All Quiet on the Western Front توانسته است از اکثر سایتها و منتقدان و بینندگان، بازخوردی مثبت و شایان تحسین بگیرد.
این فیلم با پرداختن به موضوع جنگ سعی دارد به دنیا نشان دهد که جنگ برای هیچکس بدون تاوان نیست و همه را درگیر میکند.
منبع: