فیلم Jesus Revolution داستان انقلاب مسیح را در دهه60 میلادی روایت میکند و به تقابل مسیحیت و نسل نوظهور آن دوران میپردازد.
این فیلم با ژانر درام و مسیحی و با حضور جوئل کورتنی و جانان رومی توانسته است به فروش خوبی در باکس آفیس برسد.
با مووی21 همراه باشید تا به نقد و بررسی آن بپردازیم…
مطلب مرتبط: باکس آفیس: افتتاحیه Cocaine Bear؛ افت شدید فروش Ant-Man 3
درباره فیلم
نیم قرن پیش هالیوود در تلاش بود تا بازار جوانان را شناسایی و آن را تصاحب کند و بخشی از این بازار مرتبط و آمیخته با مسیحیت شد. آثاری مانند Brother Sun, Sister Moon نیز الهامبخش و آغازکننده این موج بودند.
با این حال در کنار آن، رابطه جنسی، مواد مخدر و راک اند رول نیز در فیلمها بیشتر شد و گویی این موضوعات، بسیار سرگرمکنندتر از مسیحیت، کلیسا و تلاش آنها برای جذب جوانان بود.
به همین خاطر، موضوعات مرتبط با مسیحیت کمکم محو و تقریبا بیاهمیت واقع شدند.
قسمت جذاب ماجرا برای این موضوع، ماجرای انقلاب مسیح «Jesus Revolution» است که حاصل تلاشهای امیدوارکننده جان اروین و برنت مک کورگل است که با اقتباس از خاطرات گرگ لوری نوشته و تولید شده است.
این اثر الهامبخش در مورد تأثیر روند رهبری و کشیش است که شاید با زندگی افراد واقعی آمیخته نشده باشد اما در واقع یکی از معدود آثار سینمایی است که بدون موعظههای طولانی و دعاهای تکراری، تلاشی در جهت ایجاد سرگرمی و آگاهیبخشی مسیحیت کرده است.
بازیگران
حضور کلسی گرمر ممکن است تا حدی طرفداران سبکهای موضوعاتی غیر از مسیحیت را فریب دهد اما نقش آفرینی جانان رومی در نقش دوم، به طرفداران مسیحیت کمک میکند.
جاناتان رومی قبلا در سریال برگزیدهها نقش جی.سی را ایفا کرده است و به اندازه کافی برای خود طرفدار در این ژانر پیدا کرده است.
داستان فیلم
پس از صحنههایی از مراسم غسل تعمید دسته جمعی، فیلم یک ساعت جلو میرود و روایت را از ساحل نیوپورت در سال 1969 از سر میگیرد.
جایی که جوئل کورتنی در نقش نوجوانی به نام گرگ ظاهر میشود که پدر خود را از دست داده است. او با غم و اندوه دست و پنجه میزند و تصمیم گرفته است تا در یک آکادمی نظامی محلی ثبت نام کند تا دیگر مجبور به تحمل مادر الکلی خود نباشد.
در همین حین با گروهی از نوجوانان دبیرستانی رو به رو میشود. از جمله کث با بازی آنا گریس بارلو که گویا تأثیر به سزایی بر گرگ دارد.
در همین حال کشیش متعصب و سرسخت داستان، چاک اسمیت با بازی گرمر که رهبری گروهی از مردم که رو به کاهش هم هستند را بر عهده دارد، به مخالفت با گروهی که تلویزیون آنها را هیپی مینامد میپردازد.
و حاصل این مخالفت، طعنه و تمسخر دختر کشیش، یعنی جنت است که معتقد است دلیل خالی بودن کلیسا نیز همین مخالفت و پذیرا نبودن مردم است.
و در یکی از روزها جنت با لونی فریزبی (رومی) آشنا میشود که موجب میشود جنت بگوید «باید پدرم را ملاقات کنی» و این سر آغاز داستان Jesus Revolution است.
چرا که یکی از اصلیترین نقاط فیلم همین ملاقات است. چاک اسمیت خداپرست در مقابل مرد هیپی داستان که شباهت ظاهری ( و بازیگری) عجیبی به عیسی مسیح دارد، قرار میگیرد و لونی فریزبی بر او غالب میشود.
لونی سعی میکند چاک را قانع کند که نسل او دیگر به دنبال اطاعت از خدا نیست بلکه به دنبال خود خداست و این نسل فقط میتواند از درهایی عبور کند که به رویشان باز است.
لونی پیشنهاد میدهد تا همونع خود را به کلیسا دعوت کند که مقداری با مشکل مواجه میشود اما بعد موجی را به راه میاندازد که Jesus Revolution در تلاش برای به تصویر کشیدن آن است.
و در کل ما شاهد تلاقی دین، سبک زندگی و موسیقی و هنر هستیم که به نظر میرسد ترکیبی جالب باشد که ما را وادار به ادامه دادن فیلم کند.
نقدها و نظرات درباره Jesus Revolution
درست است که این فیلم در تلاش است تا آشفتگی دهه 60 میلادی را به مخاطب نشان دهد؛ زمانی که والدین با فرزندان خود بیگانه شده بودند و هر نسل به دنبال اثبات خود بود، اما این تنها ورژن بازسازی شده از فیلمهایی است که قبلا وجود داشتهاند.
نکته مثبت درباره Jesus Revolution وجود شخصیت لونی و تقابل او با کشیش اسمیت است. همچنین نمایش فرهنگ هیپی در نقاط آغازین خود به بینندگان این اجازه را میدهد تا به قضاوت شخصیتها و داستانشان بپردازند.
منبع: Variety